CasaLuker - колумбійська компанія світового рівня, яка пропонує широкий асортимент високоякісних какао продуктів і харчових товарів. CasaLuker це традиційна та одночасно сучасна компанія, що сміливо йде вперед та яка з 1906 року принесла радість і комфорт в колумбійські будинки, завжди дбаючи про їх благополуччя. Компанія CasaLuker займає важливе місце на національному та міжнародному ринках.

1904 Jose Jesus Respero Botero і Alfredo Respero Jaramillo заснували компанію та назвали її: Jose Jesus Ristrepo & Cia.

1906 У маєтку La Enea, розташованому в мальовничій долині між гірськими хребтами колумбійського регіону HUILA, вироблена перша плитка шоколаду.

1908 Jose Jesus Restrepo & Cia викуповує акції Luker.

1926 Шторм повністю руйнує весь завод.

1928 При торговельній політиці, що відбиває далекоглядність поглядів, Luker купує шоколадні фабрики Velez і Vasquez.

1935 Ліквідується компанія Jose Jesus Restrepo & Cia і 11 жовтня офіційно народжується нова компанія, названа Sucesores de Jesus Restrepo & Cia. SA, нотаріальний акт № 1026, оформлений у Першій Нотаріальне конторі міста Манісалес з терміном дії 99 років.

1936 Компанія отримує позику в Сільхозпромбанку на суму 8 тисяч песо. Arturo Restrepo Mejia назначається аудитором.

1939 Завдяки високій продуктивності компанії, вдається отримати кредит у розмірі 50 тисяч песо.

1942 Із задоволенням реєструється "Великий прибуток" у розмірі 27 765,95 песо. Капітал збільшився до 320 тисяч песо.

1944 Купуються шоколадні фабрики "La Herradura" в Меделін і "Quesada" в Боготі. Вперше офіційно затверджена рада директорів, в наступному складі: Перший директор: Arturo Restrepo Mejia, Другий директор: Jose Restrepo Restrepo, Перший заступник: Jaime Restrepo Mejia, Другий заступник: Ісус Марія Вільєгас, Керуючий: Antonio Alvarez Restrepo.

1945 На "секретному" голосуванні обирається керівний склад компанії і її керуючий, при цьому на посаду аудитора затверджується стороння особа, непідконтрольна власникам компанії: Alfonso Gomes G.

1946 Цей рік ознаменований прийняттям дуже важливого для компанії рішення: "У містах, обраних керуючим компанії, можуть відкриватися філії та відділення компанії". Крім того, було визначено, що метою даного товариства є: "Розвиток шоколадного бізнесу і його різних аспектів шляхом додаткової купівлі продажу сировини та будівництва нових заводів з виробництва шоколаду". Проводиться перший балансовий звіт і загальна інвентаризація.

1947 Відкриваються офіси для закупівлі какао в Невіа і Калі.

1948 Перша купівля транспортних засобів, для поліпшення системи доставки продуктів і збільшення території покриття.

1950 На ринок випущений шоколадний напій "Sol".

1952 Компанія просить другий промисловий кредит у розмірі 500 тисяч песо. Капітал збільшився до 1 млн. 800 тисяч песо. Вперше в історії скорочуються дивіденди для збільшення загального прибутку компанії.

1954 На зборах після довгих годин обговорення вперше приймається рішення про купівлю акцій іншої компанії - Paz del Rio, які купуються за 25 тисяч 961 песо.

1956 Будівництво заводу в Боготі.

1958 Приймається рішення про купівлю ферми Guacharacas в районі Cundinamarca для посіву та вирощування какао-дерев.

1960 Відкривається Агроферма Granja Luker - центр дослідження, навчання та підвищення кваліфікації фермерів у питаннях культивації какао.

1961 Відкривається філія в місті Букараманга. На ім'я Hector Gutierrez видається довіреність на купівлю землі для розміщення штаб-квартири в місті Меделін.

1968 Компанія отримує перший кредит у розмірі 216 815 доларів США, на той момент ця сума була еквівалентна 3521000 колумбійських песо.

1972 Схвалюється пропозиція щодо перетворення соціального завдання в "Просування, розвиток і виробництво какао, розвиток тваринництва, розведення та відгодівля молодняку великої рогатої худоби, вкладення інвестицій в рухоме або нерухоме майно, яке приносить постійний або періодично фіксований прибуток».

1974 Arturo Restrepo Mejia залишає пост генерального директора. На позачергових зборах затверджується на посаду Президента, який наділений повноваженнями приймати рішення без проведення консультацій. На дану посаду можуть бути призначені на невизначений термін тільки Arturo Restrepo, Jaime Restrepo і Jorge Restrepo. Після їх смерті, статут повинен бути змінений знову і дана посада ліквідована. Генеральним директором компанії призначений Luis Guillermo Velez Palacio, а Arturo призначається Президентом.

1976 Відбувається вдосконалення стратегії виробництва і робиться пропозиція на покупку какао-млина у місті Богота, так як існуюче обладнання працює по двадцять годин на добу, що істотно підвищує виробничі ризики. У цьому ж році схвалено придбання 15 автомобілів Dodge, на суму 6 млн. песо, так як на той момент автомобілі компанії відпрацювали вже більше 20 років.

1977 Вперше з'явилася необхідність створення упаковки для шоколаду, для цих цілей купується прес для промислового друку.

1978 Цей рік ознаменований значним розширенням асортименту продукції, у зв'язку з відкриттям нової продуктової лінії і придбанням нового обладнання для отримання какао -масла, подрібнення цукру та обробки какао бобів.

1979 Компанія розширює лінію продуктів за рахунок комерціалізації і дистрибуції масла й купівлі більшості акцій заводу Grasas SA, розташованого в Valle del Cauca. Помирає перший Президент CasaLuker - Arturo Restrepo, після його смерті на посаду Президента компанії призначається Jaime Restrepo.

1983 Компанія отримує дозвіл на будівництво офісного будинку в місті Манісалес.

1985 Відкривається фабрика Palmas de Casanaere для вирощування африканських пальм, з метою виробництва та продажу пальмової олії.

1988 З великим жалем повідомляється про кончину Luis Guillermo Velez Palacio, який займав пост генерального директора. Його місце займає Jaime Mejia Ospina. Відкривається філія в місті Villavicencio.

1990 На ринок випущений какао-напій "Sol".

1991 Починається виробництво смаженої подрібненої кави під маркою "Lukafe" на заводі в місті Manizales.

1992 Потенціал продажів компанії збільшився на 20 %.

1993 На ринок випустили какао-напої "Luker" і "Sol" з гвоздикою і корицею, а також столовий шоколад "Quesada" з ваніллю, гвоздикою, корицею та мигдалем.

1994 Створюється фонд Luker із початковими зібраними внесками у розмірі 500 млн. песо. На ринок виходить шоколад з пониженим вмістом жирів під маркою "Choco Express". Відкривається філія в місті Baranquilla.

1995 Компанія розширює свої ринки збуту продукції і включає в свою продуктову лінійку тунця марки "Vikingos". Починається виробництво кави без кофеїну "New Colony".

1996 Компанія відзначає ювілей - 90 років з моменту її утворення. З цього дня компанія діє на ринку під назвою CasaLuker. І знову для компанії настає важкий час у зв'язку з кончиною Jamie Restrepo Mejia. Після його смерті президентом призначений Jorje Restrepo.

1997 З відкриттям філії у Венесуелі, CasaLuker значно розширює охоплення ринку збуту, переходячи на міжнародний рівень. Випущено новий продукт - шоколадний напій "Choker". Компанія купує каву марки "Cafe Almendra Tropical". Відкриваються нові регіональні відділення CasaLuker у містах Манісалес, Сіпакіра, Вальєдупар, Кукута і Вільявісенсио. У Венесуелі створюється компанія “Dos en Uno", яка займається дистрибуцією всієї продукції зі штаб-квартирою в Чилі. У цьому ж році помирає Jorge Restrepo Mejia, президент компанії, що призводить до зміни статуту, ліквідуючи тим самим посаду президента. LUKER стає загальновідомою маркою.

1998 Це вирішальний рік, оскільки на керівних посадах компанії не залишається членів сім'ї. Diego Velez Montes призначається на посаду Генерального директора, рада директорів у новому складі виглядає наступним чином: Alfredo Restrepo Jaramillo (президент), Carlos Arturo Restrepo J., Guillermo Restrepo M., Eduardo Restrepo M., Felipe Tovar D ` Andreis, Diego Mejia Isaza і Jorje Londono de la Cuesta в якості консультанта компанії. Відбувається урочисте відкриття офісу CasaLuker, що займає всю будівлю в районі EI Cable у Манісалесі. У районі Calolo, Cauca побудована сучасна фабрика Alcauca С.А. з виробництва кукурудзяного борошна.

1999 На ринок виходять "Ricamasa" і замінник молока під маркою "Chocorap".

2000 На зорі нового тисячоліття, CasaLuker купує в місті Чінчіна муніципального округу Кальдас завод з виробництва концентратів і фруктових соків "Frutasa".

2001 Вся продукція проходить сертифікацію. Відкривається офіс по купівлі какао в Еквадорі. Укладається альянс з компаніями Kraft Foods і Kellog ` s.

2002 Купується завод з виробництва чистячих засобів "La Loya" у місті Богота. На ринок виходять два нових продукти: Кава марки "Cafe Instantaneo Aroma" і напівфабрикат з борошна під торговою маркою "Karina ". З метою розширення асортименту мийних засобів укладається альянс з компаніями Hada, Marchen, Ilka Colombia, Plasecol, Produsa і EI Tigre.

2003 Купуються торгові марки: "Fassi" - посудомийні засоби і тунець "Vikingos". Змінюється вигляд упаковки таких марок як: "Lukafe", "Quesada" і "New Colony".

2004 На ринок випущені шоколадні напої "Chocolatada" і "Choker Ligth". Купується компанія "Industrias Alimenticals Pascual" в Панамі, що виробляє печиво, цукерки та закуски. "SOL" стає відомою маркою.

2005 Здійснюються перші поставки сировини для кондитерської промисловості в Росію. Союз з "Kraft Foods" стає офіційним, з метою розподілу всієї своєї продукції в будь-яких торгових місцях, за винятком великих універмагів і супермаркетів.

2006 CasaLuker відзначає 100-річчя!

2011 Casa Luker здійснила перші поставки шоколаду в Росію.

2013 Casa Luker здійснила перші поставки шоколаду в Україну.

Вгору