У 1962 році в живописному регіоні Колумбії була створена Агроферма GranjaLuker, метою якої була підтримка невеликих виробників, що займаються культивуванням какао-бобів у Колумбії. На сьогоднішній день ця ферма являє собою один з нечисленних дослідних центрів какао в світі, в якому працюють над модернізацією технології виробництва і збереження якості какао Фіно де Арома, що сприяє збільшенню врожайності і гарантує найвищу якість клієнтам.

Зусилля співробітників ферми спрямовані на надання кваліфікованої допомоги малим виробникам, технологам і науковим співробітникам; також підтримуються програми уряду з надання підтримки сільському господарству та поліпшенню якості життя в сільській місцевості. Для виконання поставлених завдань технологічний відділ ферми створює і вдосконалює системи агроасоціації, що складаються з дерев какао, фруктових дерев та інших видів рослин, сприяючи при цьому утворенню стійкого і конкурентоспроможного комплексу. GranjaLuker є одним з головних постачальників насіння какао в Колумбії. На фермі щорічно виробляється 1,5 мільйона насіння для посіву нових культур і 100.000 саджанців чи гілочок для щеплення, які поставляються на безоплатній основі на плантації, що займаються культивуванням какао-бобів з метою надання допомоги сільському господарству Колумбії.

На фермі відбираються і використовується насіння кращих дерев какао для отримання дерев такої ж якості і використання їх як основи для щеплення. Продаж дерев землевласникам відбувається з урахуванням вихідного регіону зростання для того, щоб забезпечити їх адаптацію до нових кліматичних умов. Після довгих років досліджень, проведених на фермі GranjaLuker, була вдосконалена методологія вегетативної репродукції за допомогою прищеплення, що прискорює розведення какао-бобів Фіно де Арома і збільшує продуктивність невеликих земельних ділянок, засіяних какао-бобами.

Вгору